Weblog

Workshop Urban fotografie Duisburg

  • 16 april 2017

Workshop Urban fotografie DuisburgWorkshop Urban fotografie in Duisburg

Zaterdag o1 April, we vertrekken rond 09.30 met z’n tienen richting Duisburg voor de workshop urban fotografie duisburg. Deze workshop geef ik 2x per jaar, meestal in combinatie met de basiscursus maar ook los te boeken. Wat is daar zoal te doen ? Het hoogovencomplex werd in 1902 door de “Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort” gebouwd. Later werd deze overgenomen door de Thyssen-groep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht.

Workshop Urban fotografie in DuisburgBij aankomst krijgt iedereen een korte uitleg over het park en krijgen ze de opdrachten voor die dag. Dat is geen verplichte kost maar kan vooral gebruikt worden als rode draad bij het fotograferen. het is daar immens groot en anders verdwaal je snel in hetgeen er allemaal te zien is. Iedereen gaat volop aan de gang met de opdrachten. _pko7022Na circa eenby-michael-1 uurtje gaan we de opdracht bespreken en bekijken we waar een iedere tegen aan is gelopen en hoe we dat kunnen oplossen. Rond 13.00 tijd voor de lunch en daarna de volgende opdrachten. Om 15.00 spreken we af op de binnenplaats om nog een uurtje te gaan struisten, ofwel het werken met meerdere flitsers aangestuurd vanaf je camera.,Tegen 16.30 zit het er weer op, moe maar voldaan vertrekken we om thuis de foto’s te bekijken.

Het was weer een fantastische dag met uiteindelijk best nog weel mooi weer waar we uiteindelijk schitterende foto’s hebben kunnen maken.Workshop Urban fotografie in Duisburg